7 Mayıs 2024 Salı

4.GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLİĞİMİZ BÜYÜK BİR COŞKU İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akdeniz Derneği olarak her yıl düzenlediğimiz, bu yılda dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Uçurtma Şenliğimiz büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Bu yıl 26 Nisan Pazar günü saat 11: 00 ve 15:00 arasında gerçekleşen etkinliğimize yönetim kurulu başkanımız Melikşah Yusuf Yalçınkaya ile yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkan ve üyeleri, dernek gönüllülerimiz, Akdeniz Derneği Toroslar Temsilciliği Genç Gönüllüleri, Anadolu Öğrenci Birliği Mersin Temsilciliği Öğrencilerinin yanı sıra, bürokrat ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çocuklara yönelik çeşitli oyunlar ve etkinlikler ile başlayan programda, minikler kültür komisyonumuzdan Zeren Amcaları ile, çocuklarda ve gençlerde Seyfettin Amcaları ile, nesne hissetme, penaltı atışları, halat çekme gibi oyunlarla eğlenerek yarıştılar.

Programda Okumak Özgürlüktür projesi kapsamında düzenlenen masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödülleri öğrencilerimize takdim eden Büro Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Vecdi Yanbaz kendilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Ayrıca etkinliğimize katılan Türk Kızılayı kan bağışı ekipleri, standlarını kurup kan bağışı talebinde bulundu. Bu çağrıya kulak veren dernek gönüllülerimiz ve misafirlerimiz kan bağışında bulunup gerekli duyarlılığı gösterdi.

Yarışmalar ve etkinliklerin ardından uçurtmalar dağıtılıp, gayretle kurulduktan sonra gökyüzüne süzüldü. En az çocukları kadar heyecanlı olan, ve uçurtmaların peşinde koşan aileleri onların saf mutluluklarına eşlik etti.

çay ikramı ile beraber keyifli muhabbetlerin yer aldığı etkinliğimizde, çocuklarda çevre bilincinin kuvvetlenmesi amacıyla mıntıka temizliği yapılarak program sona erdi.