8 Mayıs 2024 Çarşamba

Aralık Kitap Tahlili

"Okumak Özgürlüktür" Projemiz Kapsamında Aralık Ayı Kitap Tahlilleri Yapıldı.

Aralık ayı kitap tahlilleri 28 Aralık 2014 Pazar günü Akdeniz Derneğinde yapıldı. Aynı gün içerisinde Ortaokul Kitap Tahlili saat 12'de Lise Kitap Tahlili saat 14'te  yapıldı.

Ortaokul Kitap Tahlili; eğitimcilerimizden İmam Hatip Mehmet Ali AKSÜT ve öğrencilerimizden Mehmet Ali ŞEKER tarafından Kur'an'ı Kerim ve mealinin okunması ile başladı.

Aralık ayı okuma kitabı Mehmet ALAGAŞ'ın "Taş" kitabı Ortaokul Koordinatörümüz Murat UTMA'nın moderatörlüğünde öğrencilerimizden Ömer Celil AKSÜT tarafından tahlil edildi.

Lise Kitap Tahlili ise  koordinatörümüz Ali GÖZ'ün moderatörlüğünde öğrencilerimizden Furkan ERDEN, Bilal DEMİR ve Arif KAMIŞ tarafından Ramazan KAYAN'ın "Yol Risalesi" kitabı tahlil edildi.

Bu ay ki kitap tahlili programında iki grupta kısa film bölümünde ülkemizdeki önemli yardım kuruluşlarından İYİLİKDER'in tanıtım filmi izlendi. Film dünyada yaşanan yoksulluklara, felaketlere, zulme, mağduriyetlere karşı insani sorumluluklarımızı hatırlattı.

Her iki kitap tahlili sonrasında da seminer salonundan oturma odasına geçilerek kitap, kısa film, ve genel konularda gençlerle hasbihal edildi.

Projemize katılan tüm öğrencilerimize hediye etmek üzere yaptırılan üzerinde bakanlık ve derneğimiz logosunun bulunduğu kupa bardaklar program sonunda gençlere hediye edildi.