30 Nisan 2024 Salı

Çanakkale Zaferinin 100.Yılı Anısına Fidan Dikme Etkinliğinde Buluştuk.

2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Destekleri İle Yürütmüş Olduğumuz Okumak Özgürlüktür Projemiz Dahilinde Çanakkale Zaferinin 100.Yılı Münasebetiyle Fidan Dikme Etkinliğinde Bir Araya Geldik.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne ait Emirler Köyü Kent Ormanı Civarındaki Kırsal Ormanda Gerçekleşen Etkinliğimize Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Melikşah Yusuf YALÇINKAYA ile Dernek Gönüllerimiz, Proje Öğrencilerimiz ve Velilerinin Yanı Sıra Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarınında Yöneticileri Katıldı.

Programda Konuşan Başkan Yalçınkaya Şunları İletti;
"Bugün güzel bir gün. Rabbim inşAllah Hayırlara Vesile kılar. Evet bu yıl bildiğiniz gibi "Okumak Özgürlüktür" diyerek çıktık yola ve bir proje kapsamında bir çok faaliyet gösterdik. Yılın ortasına geldik. Şu anda baharın en güzel günlerini yaşıyoruz. Bu vesile ile inşAllah Çanakkale'ninde 100.Yılı olması münasebetiyle bir Çanakkale Hatıra Ormanına ihtiyacımız olduğunu düşünerek hepimizin belleklerine nakşetmiş olan bir olayı tekrar işlemek istedik. Okumak Özgürlüktür Dedik. Çünkü Rabbimiz Kitabı Mübine bu ayetle başlamıştır. İkra demiştir. Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku. Biliyorsunuz Hz.Muhammed S.A.V. bu ayeti kerime indiği zaman önünde her hangi bir kitap bir metin yoktu. Dolayısıyla oku emri ile kastettiren şey bir kitap okumak değildi. Oku derken Rabbimiz Bize Kainatı Oku, Hayatı Oku, İnsanı Oku, Çevreyi Oku, Doğayı Oku, Tabiatı Oku diyordu. Yani insan hakikate ulaşmak için okumakla ve çevresinde gördüğü bu güzellikleri tefekkür ederek Rabbine ulaşmakla mükelleftir. Çünkü özgürlüğün yolu buradan geçiyordu. Biz özgürlüğün özün gürleşmesiyle mümkün olduğuna inanan bir medeniyetten geliyoruz. Evet özgürlük özün gürleşmesidir. Özümüzü gürleştirmenin yoluda Okumaktan geçiyor. Okuduğumuz zaman görüyoruz ki bize anlatılan şeylerle hakikat bambaşka. Yani kainatı okurken tarihide okumak zorundayız. Tarihi okudukça görüyoruz ki bu topraklar üzerinde çok ciddi savaşlar yaşanmış ve çok büyük kayıplar verilmiş. Bunun bir gayesi var. 100 yıl önce gerçekleştirilen Çanakkale Savaşı ve Zaferi aslında bitmiş değil, hala devam ediyor. Emperyalist güçlerin bu toprakları paylaşmak maksadıyla bir araya gelip kurdukları düzen hala varlığını devam ettiriyor. Dolayısıyla parantez kapanmış değil. Ve bu savaş bu mücadele bitmiş değil. Hala bu savaşın rövanşı alınmış değil, devam ediyor. Ve devam edeceğede benziyor. İşte bu savaşın içerisinden bu mücadeleden galibiyetle çıkabilmek siz gençlere ve çoçuklara düşüyor. Hepimize düşüyor.  Bugün buraya fidan dikme etkinliği dolayısıyla geldik ama Çanakkale'de Nice Fidanlar kaybettik. 15'lik fidanlar kaybettik. Çanakkale'de kimler yoktuki. Daha 15 ve 17 yaşında Trabzon'dan Dursun'larmı yoktu, Urfa'dan kürt ali'lermi yoktu, Mersin?den Ömer'lermi yoktu, Malatya'dan Onbaşı Seyidler mi yoktu. Ve daha nice illerden nice insanlar vardı. Bu gençler daha fidan yaştayken toprağa düştüler. İşte bizler bu fidanları yerlerinden kaldırmakla mükellefiz. inşAllah bugün dikeceğemiz fidanlar onları yerlerinden kaldırmanın ilk adımı olacaktır, diye inanıyoruz. Bu ruhla bu coşkuyla hepimiz bugün buradayız. Çanakkale ruhunu tekrar işlemek ve ruhumuza nakşetmek durumundayız. Rabbim tekrar bizlere aynı şeyleri yaşatmasın. Tıpkı Akif'in dediği gibi Allah bu millete tekrar İstiklal Marşı yazdırmasın diyor. Ancak bizler tarihi okurken çevreyi tabiatı doğayı okurken bu tabiata doğayla hayatla barışık olmanın yolununda belki küçük gördüğümüz bu faaliyetleri yapmaktan geçtiğinede inanıyoruz. Hz.Peygamber Buyuruyor ya küçükte olsa bir tebessüm de olsa hiçbir iyiliği küçük görmeyin. inşAllah hep beraber Bugün Çanakkale ruhunu tekrar yaşatmak için fidan dikecez. Geleceğe yönelik büyük bir yatırım yapmış olacağız..
Başkan Yalçınkaya Sözlerini, Etkinliğin Gerçekleşmesinde Önemli Katkısı Bulunan Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne ve Katılımcılara teşekkür ile bitirdi.

Ardından Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde görevli Uzman Ahmet ÇETİN'in Katılımcılara fidan dikimindeki önemli hususları ve fidan dikiminin nasıl gerçekleşeğini anlatmasıyla, fidanlar toprak ile bululştu. Keyifli ve güzel bir atmosferde gerçekleşen Program yapılan ikram ile sona erdi.