30 Nisan 2024 Salı

Davet ve Şahsiyet Kampı Kız

12. Bölge Üniversite Kız Öğrenci Kampı Adana'da icra edildi.

"Davet ve Şahsiyet" üst başlıklı kamp 21 - 22 Şubat tarihlerinde Adana Ülfet Derneği ev sahipliğinde gerçekleşti. Kampa Kayseri, Osmaniye, Mersin, Hatay ve Kozan'dan gelen yaklaşık 45 bayan öğrencinin katılımıyla Ülfet Derneği Genel Merkezi Ömer Faruk Balıkçı Seminer Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Anadolu Öğrenci Birliği Adana Şubesi sorumlularından Sevil Aldemir'in açılış ve selamlama konuşması oldu. Program daha sonra Anadolu Platformu Yön. Kur. Üyesi ve Ülfet Derneği Yön. Kur. Başkanı Gazi Kılıçparlar'ın "Kulluk ve Farkındalık Açısından İslami Davet" başlıklı sunumuyla devam etti.

Program verilen yemek ve namaz arasından sonra AÖB Adana Şubesi sorumlularından Eğitimci Nihat Aydoğmuş'un "Şahsiyetin İnşası Davetin İfası" başlıklı sunumuyla devam etti. Konuşmasında "Müslümanların en önemli sorunu El-emin olmamasıdır, zihnimiz müslümanca işlemezse müslüman zeminler bulamayız!, İslam bir tez değildir ve bu zamana kadar da hiç bir tezin antisi olmamıştır, elbet aklı bir kenara atamayız bu sebepledir ki akılda vasat hikmettir" gibi anektotlara değinen Nihat Aydoğmuş'un ardından ilk gün sunumları sona erdi. Misafir edildikleri mekanlarda da istişarelerde bulunan kız öğrenciler bölgesel anlamda yapabilecekleri ortak projelere üzerinde de bilgi alışverişi yaptılar.

İkinci günün ilk sunumu Anadolu Öğrenci Birliği Akdeniz Bölge Sorumlusu ve Ülfet Derneği Genel Sekreteri Yakup Kölay tarafından "Müslümanın Şahsiyeti ve İslam Kimliği" başlığıyla yapıldı. Sonrasında İz Bırakan Şahsiyetler atölye çalışmalarında Hasan El Benna, Aliya İzzetbegoviç, Ramazan Kayan ve Turgay Aldemir'in biyografileri incelendi. Akabinde program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.