8 Mayıs 2024 Çarşamba

Davut ÖZGÜL Anıldı

Davut ÖZGÜL'ü Anma Etkinliği

Lise okuma gruplarımızla, yaşadığı dönemde Mersin'e ve ülkemize iz bırakmış İmam Hatip/Yazar Davut ÖZGÜL'ün  vefatının yıldönümünde kabrini ziyarette bulunduk.

Davut ÖZGÜL'ü Anma Ve Kabir Ziyareti Etkinliği'ne Akdeniz Derneği yönetim kurulu üyeleri, projemiz gönüllü eğitimcileri ve Davut Özgül'ün dostlarından Fatih KISA, Hasan SARI ve Hayri TARIM katıldı.

Program Koordinatörü Murat ÖZKAYA gençlere; yaşadığımız hayatın bir gün mutlaka son bulacağı, sanallıklardan kurtulup hakikate sarılmaya ve hayatımızı güzel işlerle doldurup bir buket çiçek gibi tarihe bırakacak bilinçle yaşamayı istemeliyiz.

Davut ÖZGÜL böyle bir hayatın peşinde idi okumaları, konuşmaları, yaptığı işlerle geçtiği yerlerden iz'ler bıraktı. Biz yolumuzu aydınlatan, böylesi çalışmaların gerçekleştirilmesinde, ve üzerimizde emeği olan Davut Hoca'ya karşı vefa duygumuzu bir nebze göstermek için buradayız.

Hayat hızlıca akıp gitmektedir. Peygamber Efendimiz s.a.v.  buyurduğu gibi ağız tadımızı bozsa da biz ölümü hep hatırlayacağız ve şu an da toplumumuzdan uzaklaşan vefa değerimizi yeniden hayatın içinde yaşatacağız. Dedi.

Davut ÖZGÜL'ün kabri Kızılbağ yaylasında evinin yanında bulunuyor. Program gerçekleşirken tevafuk bir konuğumuz oldu. İstanbul'da yaşayan Davut ÖZGÜL'ün eşi vefatının seneyi devriyesi münasebetiyle o da kabir ziyaretine gelmiş. Kabrin başında kendisinin tanımadığı gençleri gördüğünde duygulu anlar yaşayan Saliha Hanım gençlere bu çetin soğuk kış gününde buralara kadar gelmelerinden ötürü gösterdikleri bu vefa?dan gençlere ve Okumak Özgürlüktür Proje Koordinatörlerine teşekkür etti.

Sayın ÖZKAYA yaptığı konuşmadan sonra etkinliğimiz öğrencilerimizden Furkan Yam ve Abdullah KIRMAZ Kur'an'ı Kerim ve  Abdussamet KILIKSIZ'ın Yusuf Kaplan'ın "Nasıl Bir Gençlik" yazısını okuması ile devam etti.

Daha sonra Davut ÖZGÜL'ün yakın arkadaşlarından Fatih KISA, Hasan SARI ve Hayri TARIM kendi dünyalarındaki yansımaları ile Davut ÖZGÜLÜ anlattılar.

Program öğlen yemeği ve yapılan kır gezisi ile tamamlandı.

Davut ÖZGÜL Hakkında TRT tarafından hazırlanan belgesel ve Anadolu Platformu Bilgi ve İletişim Komisyonu tarafından hazırlanan videolara tıklayarak ulaşabilrsiniz.