19 Mayıs 2024

İYİLİKDER TANITIM TOPLANTISI

İYİLİKDER'in Tanıtım ve Tanışma Toplantısı 26.09.2014 Cuma günü Mersin Suphi Öner Öğretmenevinde Yapıldı.

Mersin Suphu Öner Öğretmenevi'ndeki  toplantıya, Akdeniz Derneği Başkanı Yusuf Yalçınkaya, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Bahar, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Gülnar, Milli Eğitim İl Müdürü Hasan Gül, Dernekler İl Müdürü Turgay Esen, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Merisn İHH  Temsilcisi Mesut Kayacı, Ak Parti Mersin Eski İl Başkanlarından Fatih Kısa ve Mersin Ak Parti Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ile çok sayıda davetli katıldı.

Akdeniz Eğitim Sağlık Yardımlaşma Derneği Başkanı Yusuf Yalçınkaya konuşmasında davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, alanla veren el arasında bir köprü vazifesi yapan İyilikder'e de çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren Yalçınkaya bu şehrin iyiliğe ve iyilere ihtiyacı olduğunu düşündüğünü söyledi. Yalçınkaya yardımın sadece insanların karınlarını doyurmak olmadığına vurgu yaparak, farklı bir yardım paradigmasına ihtiyacımızın olduğunu ve yeni yardım anlayışında insanların zihinlerine ve gönüllerine de dokunmak gerektiğini söyledi ve İyilikder'in bu konuda yolunun açık olması temennisinde bulundu.

İyilikder'in yaptığı hizmetleri anlatan sinevizyon gösteriminin ardından İyilikder adına konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı ve Teşkilatlanma Koordinatörü Mustafa Çaylı, İyilikder'in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çaylı; İYİLİKDER, 23. 12. 2009 tarihinde kuruldu. "Dünya iyilik ister, insan iyilik ister, O, iyilik ister..." düsturuyla yeryüzünde adım atılmış her yere iyilik götürmek için kurulmuş bir iyilik ve vicdan hareketidir.

İYİLİKDER, Rahman'ın adaletini, İslam'ın sevgisini, Rahim'in merhametini ve büyük kardeşlik elini ihtiyacı olan insanlara ulaştırmak için var.

40 yılı aşkın eğitim ve davet tecrübesi olan gönüllülerimiz, 50'yi aşkın partner kuruluşumuz ile iyilik ve yardım faaliyetlerimiz devam etmektedir.

İYİLİKDER, Anadolu'dan dünyaya açılan bir iyilik köprüsü; zorda kalmışa, dara düşmüşe uzanan bir yardım elidir. Savaşlar nedeniyle yurdunu terk etmiş mülteci konumuna düşmüş, afetler nedeniyle evsiz barksız kalmış, gıda, giyecek, ilaç, barınma, eğitim ihtiyacı olan herkese din, dil, ırk coğrafya ayrımı yapmadan yardım yapmaktadır.

İYİLİKDER, yardımlarını insanlara ulaştırırken aynı zamanda sosyal dayanışmayı, "arzın imarını, neslin ıslahını" da bir görev olarak kabullenmekte ve yapılan iyiliklerin müspet dönüşümlere kapı aralamasını arzu etmektedir.

İyilikder olarak şu an da sürdüğümüz çalışmalar ise Kardeş Aile, Bir Öğrencide Sen Okut, Yetim Çalışması, Su Kuyusu Projeleridir.

Tüm Projelere internet sitemizden direk ve süreli talimat vererek bağış yapabilir ayrıca cep telefonundan 4025?e atacağınız bir mesajla da 5 tl bağışta bulanabilirsiniz.

Yapılan tüm bağışların www.iyilikder.org.tr adresinden bağışçılar tarafından detaylı takip edilebiliyor. Örneğin Yetim çalışması için yaptığınız bağışın ne zaman nerde ki bir yetime ulaştığı ve yetimin resmini görebiliyorsunuz.

Sayın Çaylı son olarak ta Kurban Organizasyonu ile ilgili Türkiye'de,  Balkanlar'da (Bosna, Kosova ve Üsküp'te) ve Suriye'de  bir hisse  kurban bedeli:  550 TL,

Afrika'da (Çad, Burkina Faso, Orta Afrika ve Gana'da) bir hisse kurban bedeli: 350 TL,

Asya'da bir hisse kurban bedeli:  350 TL

Gazze'de bir hisse kurban bedeli: 800 TL olarak belirlediklerini anlattı.

Ardından İyilikder Başkanı İbrahim Bahar bir konuşma yaptı. İyilik yolunda buraya kadar geldikleri için davetlilere teşekkür eden Başkan Bahar; iyilik yolunda yaptıkları hizmetlerde yanlışları olduğu takdirde kendilerini düzeltmeleri için ikazda bulunmalarını istedi. Yardıma neden ihtiyaç olduğu, neden yardım kuruluşlarının var olduğu hakkında bilgiler verdi. İyilikder olarak yaptıkları yardımları tek tek anlatan Başkan Bahar, yardımın gönülleri açtığını belirterek, zaman zaman bağışçıları ile de yolculuk yaptıklarını söyledi.

Ak Parti Mersin Milletvekili A. Tavfik Uzun'da konuşmasında iyilikte bulunmanın ve yardım yapmanın önemine değinerek, yardım isteminin bağış istemenin zorluğunu bu toplantıda gördüğünü söyleyerek İyilikder Başkanı İbrahim Bahar'a çalışmalarında, iyilik ve yardım yolunda başarılar diledi. Daha sonra Mersin İl Müftü yardımcısı Hüseyin Gülnar'da iyilik yolunda gidenlere hayır duada bulundu.