30 Nisan 2024 Salı

Okumak Şahit Olmaktır

Okumak Şahit Olmaktır Konferansı Yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında desteklenen Akdeniz Derneği tarafından yürütülen "Okumak Özgürlüktür" Projemiz kapsamında düzenlediğimiz konferansımıza Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA, Mersin Memur-Sen Başkanı Abdullah ÇELİK, Lokantacılar Odası Başkanı Hacı ÖZKAN, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı,  Mersin Anadolu Gençlik Derneği Başkanı, Mersin İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Yöneticileri, Tarsus Erdem-Der Yöneticileri, Adana Kent Konseyi Öğrenci Meclis Başkanı, Mersin Avukat Katipleri Derneği Başkanı ve öğrencilerimizin velileri katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında yapılan konferansımıza yağışlı hava koşulları nedeni ile iptal edilen uçuşlardan dolayı gelemeyen Tarihçi/Yazar Hüseyin ÖZHAZAR yerine Anadolu Platformu Teşkilatlanma Başkanı Gazi KILIÇPARLAR konuşmacı olarak katıldı.

Konferans Proje Koordinatörü Yusuf ADA'nın selamlama konuşması ile başladı.

Proje ve Derneğimiz Ortaokul Komisyonu faaliyetleri slayt sunumu izlendi.

Gönüllü Eğitimcilerimizden Behçet ALICIOĞLU'nun öğrencilerle hazırladığı "Yeryüzünde Yaşanan Acılara Karşı Farkındalık ve Şehit Olmuş Şahsiyetler" ile ilgili gösteri ile devam etti.

Irak?tan Doğu Türkistan'a yaşanan acıları çocuk gözü ile ortaokul öğrencilerimiz, fikirleri uğruna şehit olmuş şahsiyetleri de lise grubu öğrencilerimiz seslendirdi.

Ardından "Okumak Şahit Olmaktır" konferansını Gazi KILIÇPARLAR sundu.

Sayın KILIÇPARLAR; Gençlerin akıllarını akıllı telefonlara kaptırdığı bu zamanlarda gençlerin gündemine okumayı, kitabı koyan bu proje için Akdeniz Derneği'ne teşekkür ederek başladı.

Konuşmasında özetle şunları ifade etti;

"Okumak Allah'ın insana ilk emri, ama nasıl okumak?

Zamanın ruhunu yakalamış bir okuma, bu hayata, gençliğe, geleceğe yön verecektir.

Okumalarımız hayata ışık tutacak bilgiyi yaşayarak tecrübe edecek, zamanın sorunlarına ve bu sorunlara çözüm arayışına sevk edecek bir disiplinde sürdürmeliyiz.

Hayatın içinde hayata dönük okumalar gerçekleştirerek yaşadığımız zamana şahitlik ederiz.

İşte bizim için okumak şahit olmaktır."

Sayın KILIÇPARLAR?ın konuşmalarının ardından Akdeniz Derneği Başkanı Yusuf YALÇINKAYA katılımlarından ötürü Gazi KILIÇPARLAR?a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

Programımız projemiz okuma grupları arasında düzenlenen satranç turnuvasında ilk üçe girmiş öğrencilerimizden lise grubu şampiyonlarına Gazi KILIÇPARLAR, ortaokul grubu şampiyonlarına da Memur-Sen Başkanı Abdullah ÇELİK'in madalya ve hediyelerini takdim etmesi ile tamamlandı.