23 Nisan 2024 Salı

Turgay ALDEMİR

Anadolu Platformu İcra Kurulu Başkanı Turgay ALDEMİR'in katılımlarıyla  "Değer Merkezli Kurumsallaşma" üst başlıklı konferans 4 Mayıs Cumartesi Günü Mersin Akdeniz Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa dernek üye ve gönüllülerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Aldemir konuşmasında özetle; İslam dünyasında güven içinde yaşamanın yine bizzat Müslümanlar tarafından zorlaştırıldığı, Müslümanların İslam topraklarını terk ederek Mekke’ye değil Avrupa’ya ulaşmaya çalıştığını, zorbalık ve rüşvetin Müslüman ülkelerde normalleştiğini söyledi. Halbuki İslam Dünyasının kadim değerlere sahip olduğunu, cemaatlerimizin ve halkımızın İslami ve insani değerlerde ortak iyiye ulaşmayı başarabilmesine rağmen yönetimlerin bu değerlerde buluşamadığından bahsetti.

Tüm Dünya haklarının kapitalizm karşısında tek umudunun Müslümanlar olduğunu ama Müslümanların umut olacak bir profil sergileyemediğini, ancak ortak değerleri kurumsallaşarak toplumlara ulaştırmayı başarmanın da bir borç olarak Müslümanların görevi olduğunu belirtti

Program soru cevap bölümü ve çay ikramının ardından sona erdi.

• 1 / 11
  • 2 / 11